top of page

FAQ - frequently asked questions

Här samlar vi några av de frågor som ofta kommer in till oss.

Varför kan man enbart boka era stugor helvecka eller halvvecka?
Våra stugor är tillgängliga för bokning torsdag-söndag  söndag-torsdag eller  söndag-söndag. Självklart är man välkommen att stanna hos oss längre än en vecka om man vill det.
Vi har bestämda dagar för att i största mån undvika att det blir "klämdagar" då stugorna står tomma, och för att underlätta för vårat städteam. 


 

 • Kan man betala med faktura?
  Vi erbjuder inte faktura som betalningsalternativ för varken företag eller privatperson. 

  Vi erbjuder inte faktura 

   
 • Får man ta med egen alkohol ut på bastuflotten?
  Egen alkohol får EJ tas med ut på bastuflotten, all alkohol ska beställas ifrån restaurangen.
 • Hur tar man sig smidigt från campingen in till Trosa?
  Det finns en nygjord cykelväg som går hela vägen mellan campingen och Trosa Gästhamn, i receptionen kan man hyra elcykel samt vanlig cykel. 
  Det lilla blå tåget samt skärgårdstrafiken går två gånger om dagen under högsäsong.
 • Rörande säsongsgäster

  När behöver platsen vara tom om vi beslutar oss för att lämna och när är campingen öppen inför säsongsstart 2022?
  För er som bestämmer er för att lämna campingen inför säsongen 2022 så vill vi att platsen ska vara tömd och tillgänglig för andra besökare när säsongen drar igång den 1 april. 
  Vi förstår att alla har olika förutsättningar och att det mer eller mindre problem som måste lösas i och med detta. Om ni har svårt att uppnå detta innan 1 april vill vi att ni meddelar oss i god tid vilken plan ni har så att vi kan planera efter det.
  Vi snöröjer under vintern från vägen vid infarten till återvinningsstationen. Där ställer vi upp containrar som man kan använda för saker som ska kastas.
 • Betalning säsongsavgift
  Säsongsavgiften delas upp i två betalningar. 25% i samband med er bekräftelse av platsen och 75% med förfallodatum den 30 mars.
 • Vinterförvaring 2022/2023?
  Vi utreder just nu renoveringsbehoven av campingen i stort, samt elarbeten. Om er plats berörs av kommande arbeten ska platsen tömmas inför vintersäsongen 2022/2023. Vi arbetar för att få fram så mycket information kring detta så fort det går. Besked om er enskilda plats berörs av arbetet, hoppas kunna meddelas, individuellt under sen vår/tidig sommar. Inför säsongen 2023 måste alla säsongplatser följa de regler som vi har kommunicerat.
 • Vart hamnar vi säsong 2023?
  Vi ser stora fördelar med att säsongsgäster är utspridda över campingen. I nuläget finns det redan en bra spridning av säsongsplatser över området. Detta leder till att inte alla kommer beröras av en omlokalisering. Det kan fortfarande vara så att platsen behöver tömmas om arbeten på platsen ska utföras under vintersäsongen 2022/2023.
  Ni som idag innehar det vi kallar för premiumplatser (#131, #143-150 och #195-214) kommer inte att kunna ha kvar er plats efter säsongen 2022. Dessa platser kommer inte att vara säsongsplatser i framtiden.
 • Elmätare och debitering?
  Från säsongstart 1 april 2023 kommer det att sitta elmätare på alla stolpar som tillhör säsongsplatser. 30 september avläses dessa och säsongens elförbrukning faktureras alla enskilda gäster under oktober.
  Säsongen 2023 kommer vi läsa av elstolpen en gång per månad så att ni enkelt kan följa med i er elförbrukning. Debitering av el för säsongsgäster sker efter avslutad säsong. Vi kommer då att ta snittpriset på el över säsongen och sedan lägga på 1,20 kr per kwh.
 • Hur ska vi förvara gasoltuber under vinterperioden?
  Vi kommer att ha en gasolcontainer på plats i anslutning till receptionsbyggnaden. I denna kommer ni som säsongsgäster att kunna förvara gasoltuber under vinterperioden.
 • Kan vi samordna en inspektion av gasolanläggning på plats?
  Inför säsongen kommer vi att samordna att en besiktning av gasolanläggning kan genomföras på plats. Vi kan ta ansvar för samordningen men det blir varje enskild säsongsgäst som betalar för inspektionen.
 • Omformulering av regler kring överlåtelse, besök och uthyrning. Följande text gäller:
  • Ingen andraandsuthyrning är tillåten.
  • Vid utlåning av husvagn till annan person måste detta godkännas av ansvarig på Trosa Havsbad & Camping samt kontaktuppgifter till nya personer som vistas på området behöver lämnas in i händelse av nödsituation. Trosa Havsbad & Camping har rätt att avboka säsongstomten med omedelbar verkan om dessa regler inte följs.
  • Personen som tecknat kontraktet för säsongsplatsen ansvarar för att alla som nyttjar platsen följer de regler som Trosa Havsbad & Camping satt upp.
  • Inga personer under 18 år får bo ensamma utan målsmans närvaro.
 • Förtydligande av regler kring byggnationer på campingplatser.
  Inga byggnationer såsom förråd eller pergolas samt lösa tältförråd är tillåtna på platsen.
  Vi kommer att tillhandahålla gräsklippare, grästrimmer och diverse trädgårdsredskap för utlåning.
 • Förtydligande av regler rörande standbytält och förtält?
  Vi bekräftar att standbytält är tillåtna så länge dessa ryms inom säkerhetsavstånden som vi kommunicerat i våra regler.
 • Sociala medier och kommunikation.
  Vi kommer på sociala medier kontinuerligt att visa upp vad vi håller på med under tiden. Viktigt för er gäster att veta är att all kommunikation med oss måste ske direkt via mail eller telefon.
  • En tipslåda finns upprättad här på hemsidan för tips och idéer. Den hittas under "Kontakta oss". Inga svar går ut från denna tipslåda men allt läses och tas emot för framtiden. Tack!​
Forest Path
bottom of page